[...] z górnej półki, ekstraklasa w tym segmencie odżywek, czego chcieć więcej... SFD/Images/2015/7/25/1bd92e616af0416caa385040a77e3e82.jpg OCENA 5/5 Podobnie jak w przypadku izolatu: smak, rozpuszczalność, brak piany, konsystencja na ogromny plus. Za każdym razem sięgałem po niego ze smakiem, nie przejadł mi się. Mógłbym drugą puszkę tego samego [...]
Kupiłem ostatnio Olimp Sojavit (łącznie 2010 gram) za jedyne 66 zł i muszę powiedzieć, że to dużo lepsze od białka serwatkowego Ostrowi (które miało wcześniej). Tamten izolat białka to jakaś woda z mąką plus aromat i słodziki (ja miałem smak truskawkowy).
[...] Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy a jego wartość odżywcza jest niemal identyczna co białek zwierzęcych o wysokiej wartości biologicznej. Dla przykładu izolat białka sojowego uzyskał tą samą wartość 1 na międzynarodowej skali wartości biologicznej białek PDCAAS (protein digestibility-corrected amino acid score) co kazeina [...]
[...] Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy a jego wartość odżywcza jest niemal identyczna co białek zwierzęcych o wysokiej wartości biologicznej. Dla przykładu izolat białka sojowego uzyskał tą samą wartość 1 na międzynarodowej skali wartości biologicznej białek PDCAAS (protein digestibility-corrected amino acid score) co kazeina [...]
[...] http://atleta.pl/sklep/product_info.php?products_id=3146 ISOLAT PUR to najwyższej jakości wysokobiałkowa odżywka, w której jedynym źródłem białka jest izolat białka serwatki. Isolat Pur został opracowany z wykorzystaniem najnowszych ustaleń żywieniowych specjalnie dla sportowców, którzy chcą wspomóc [...]
[...] wyrzut aminokwasów) ale za to są bardzo dobrymi antykatabolikami - gdyż uwalnianie nie jest szybkie, ale jest długie,stopniowe i rozłożone w czasie. mleko mikrofiltrowane vs izolat vs kazeina: Compared with casein or total milk protein, digestion of milk soluble proteins is too rapid to sustain the anabolic postprandial amino acid requirement [...]
[...] wyrzut aminokwasów) ale za to są bardzo dobrymi antykatabolikami - gdyż uwalnianie nie jest szybkie, ale jest dlugie,stopniowe i rozłożone w czasie. mleko mikrofiltrowane vs izolat vs kazeina: Compared with casein or total milk protein, digestion of milk soluble proteins is too rapid to sustain the anabolic postprandial amino acid requirement [...]
jaka jest roznica w czasie wchlaniania miedzy izolatem a koncentratem? jesli nie jest duza, to mysle ze cena tego pierwszego nie jest adekwatna do jego "mozliwosci". jakie jest Pana zdanie? izolat po treningu wchlonie sie szybko i to jest jego plus. lecz czy nie lepszym rozwiazaniem jest dostarczanie protein po treningu przez caly czas? [...]
[...] Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy a jego wartość odżywcza jest niemal identyczna co białek zwierzęcych o wysokiej wartości biologicznej. Dla przykładu izolat białka sojowego uzyskał tą samą wartość 1 na międzynarodowej skali wartości biologicznej białek PDCAAS (protein digestibility-corrected amino acid score) co kazeina [...]
[...] Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy a jego wartość odżywcza jest niemal identyczna co białek zwierzęcych o wysokiej wartości biologicznej. Dla przykładu izolat białka sojowego uzyskał tą samą wartość 1 na międzynarodowej skali wartości biologicznej białek PDCAAS (protein digestibility-corrected amino acid score) co kazeina [...]
[...] rolę bo właśnie tego oczekiwałem. http://www.atleta.pl/sfd/isolat_pur2000g.jpg ISOLAT PUR to najwyższej jakości wysokobiałkowa odżywka, w której jedynym źródłem białka jest izolat białka serwatki. Isolat Pur został opracowany z wykorzystaniem najnowszych ustaleń żywieniowych specjalnie dla sportowców, którzy chcą wspomóc przyrost [...]
[...] ale wiadomo ze skoro cena jest nizsza to musi być to produkt "słabszy" niż whey classic, stąd mniejsza ilość białka na 100g produktu czy troche gorsza rozpuszczalność. WPI - izolat szybciej się trawi niż wpc, ma więcej białka na 100g proszku, a co za tym idzie też więcej kluczowych aminokwasów jak bcaa. Ma też mniej ww i tłuszczu, co też [...]
********** Badanie nr 1 ********** mleko mikrofiltrowane vs izolat vs kazeina: Compared with casein or total milk protein, digestion of milk soluble proteins is too rapid to sustain the anabolic postprandial amino acid requirement Objective: Our objective was to compare the postprandial utilization of dietary nitrogen from 3 -labeled milk [...]
Mam pytanie do pana Marka.Jakie jest pana zdanie na temat picia izolatu z mlekiem?w dodatku na redukcji.Tzn. ja upieram się przy tym że powinno sie je pić z wodą,bo skoro kupujemy tak drogi produkt to po co"zanieczyszczac" je laktozą,tłuszczem mlecznym i frakcjami białka mlecznego.Dodatkowo laktoza to nie za ciekawy cykier w dodatku na [...]
[...] o jakie białko z ich oferty chodzi. Bo jak większość firm mają tych produktów kilka, od tańszych roślinnych, przez popularne białko serwatkowe, po najlepszy i najdroższy izolat. Zapewne interesuje Cie jakiś koncentrat białka serwatkowego - więc śmiało możesz je kupować i najwyżej za jakiś czas porównać ich produkt z chociażby naszym whey [...]
[...] problem uzależnione jest od wrażliwości Twojego układu trawiennego, a nie jakości odżywki. Nie pozostaje nic innego jak testowanie różnych frakcji białek. Skoro miałeś już koncentrat białka serwatkowego bez laktozy, to spróbuj izolat, białko jaja, wołowe lub ewentualnie wegańskie (grochu, ryżowe). Są w małych opakowaniach więc można próbować.
Zdecydowanie koncentrat białka serwatkowego. Izolat to już produkt ekskluzywny. Jednak nie odczujesz różnicy.Chyba, że cierpisz na nietoleranxję laktozy.
Sądząc po stylu Twojej wypowiedzi jesteś albo wysłannikiem biednej konkurencji, która wszędzie ma tego typu osoby, aby negować/oczerniać nasze marki, bo inaczej nie są w stanie nawet spróbować zbliżać się wynikami sprzedaży do nas i muszą - gdzie tylko się da - sztucznie podkręcać afery, prowokować , negować jakość naszych suplementów, albo [...]
Tak, może mieć ona wpływ na delikatny i wrażliwy (skórnie) organizm. Zarówno odżywki zwierzęce np. koncentrat białka serwatki, czy też roślinne. Musisz po prostu ocenić jak bardzo nasila się / lub nie - problem, jak używasz dany rodzaj odżywki białkowej. Jeśli problemy występują po np. WPC standardowym, to oczywiście możesz sprawdzić odżywki [...]
Witam 1. Koncentrat (WPC – Whey Protein Concentrate) – zawiera około 70-80% białka, w zależności od dodatków i producenta wartości te mogą się różnić. Ze wszystkich rodzajów białek serwatkowych posiada więcej tłuszczy i węglowodanów, co dla jednych może być zaletą, a dla innych wadą, bowiem to właśnie te składniki mocno wpływają na smakowitość [...]